Boeken in de Hallen/Best beschreven boeken

Zondag 23 oktober 2016 / Boeken in de Hallen / Best Beschreven Boeken

poster-23-oktober-2016-2-web

Deze boekenbeurs is gratis toegankelijk en begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De organisatie is in handen van Heske Kannegieter (www.kantien.nl) in samenwerking met de BOB. 
Het onderwerp waaraan tijdens deze overdekte boekenmarkt in de Hallen extra aandacht wordt geschonken is Typografie.

Om 14.00 uur de uitreiking plaats van Best Beschreven Boeken 2016. Dit is de prijs voor de beste beschrijving van een bijna vergeten, verweesd en verwaarloosd boek. Onder meer informatie.
De Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB) reikt deze prijs (€ 250,-) voor de tweede maal uit. Er is ook een twee en derde prijswinnaar (resp. 100,- en 50,-)
De voorwaardenvoor deelname zijn te vinden op http://bestbeschrevenboeken.blogspot.nl

Het adres van De Hallen: Hannie Dankbaarpassage, 1053 RT Amsterdam

 

Best Beschreven Boeken 2016

Ook in 2016 kunt u meedoen aan Best Beschreven Boeken, de prijsvraag voor de beste beschrijving van een haast vergeten boek. Kent u een boek dat onterecht uit de collectieve herinnering  dreigt te verdwijnen? En voelt u soms ook zo de aandrang om uw mooiste boeken onder de aandacht van anderen te brengen?  Stuur dan vóór 1 oktober een beschrijving in en u maak kans op het winnen van een geldbedrag  van 250, 100 of 50 euro. Uw inzending wordt bovendien mogelijk ook gepubliceerd in een bijzondere gelegenheidsuitgave.

Kijk op de website van bestbeschrevenboeken.nl voor de deelnamevoorwaarden en stuur ook een boekbeschrijving in! De winnaar(s) van Best Beschreven Boeken worden op zondag 23 oktober bekend gemaakt. Dit gebeurt tijdens een feestelijke receptie in De Hallen Amsterdam, tijdens de gelijktijdig gehouden BOB-antiquarenbeurs. Deelnemers zijn van harte uitgenodigd daar ook aanwezig te zijn. De prijs wordt om ca. 14.00 uur uitgereikt.

Verleden jaar won Sander Bink met zijn beschrijving van het boek van Bulée, getiteld ‘Jean Lefort: Een greep uit het Parijsche leven’. Uit de beschrijving: “Snabilíe [beschrijft] niet alleen het linkanarchistische kunstenaarsmilieu vrijelijk maar ook beroemde uitgaansplekken als de Chat Noir, de Moulin Rouge maar ook de welgevormde boezems van knappe Françaises. Dát is vragen om gebrek aan erkenning in het preutse Nederland van rond 1900.” Een boek dat al gelijk bij publicatie in de vergetelheid terechtkwam dus, maar dat nu in de canon van Best Beschreven Boeken staat, en een tweede leven is vergund!

Best Beschreven Boeken is een initiatief van de Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB). De prijsvraag maakt deel uit van De Week van het Oude Boek. Zie www.bestbeschrevenboeken.nl voor meer informatie en de deelnamevoorwaarden.

Afdrukken E-mail

Links naar onze zusterorganisaties

Deventer Antiquariaten

deventer

Zie Website

Boekenstad Bredevoort

 

BoekenstadLogo nr 9 gray


 

Zie Website